Siirry suoraan sisältöön

Sisustusideat lapsen huoneeseen

Lasten ja varsinkin nuorison huoneiden sisustaminen ei ole helppoa. Sisustuksia joudutaan yleensä muuttamaan sitä mukaa, kun lapsi kasvaa. Näin ollen kaikessa lastenhuoneen sisustuksessa olisi hyvä ottaa huomioon se, että sisustus on helposti muunneltavissa. Pienille tytöille ja pojille suunnatut sisustusideat ovat helposti toteutettavissa vaikkapa tapeteilla ja tekstiileillä. Näin lapsen omat lempihahmot saavat näkyä lapsen huoneessa.

Nuorison sisustusideat ja -tarpeet taas ovat erilaisia. Nuoriso pitää peleistä, joten pelaamiselle tulee antaa tilaa nuoren huoneessa. Mukavia pelihetkiä varten tarvitaan työpöytä sekä ergonominen työtuoli. Näin video- ja kolikkopelien pelaaminen onnistuu.

DIY modern furniture

Lapsen tavarat pysyvät lapsen huoneessa

Monessa kodissa olohuone on tullut osaksi lastenhuonetta. Tämä johtuu siitä, että lapset kuljettavat lelujaan ja muita tavaroitaan ympäri kotia. Sen vuoksi jokaisessa perheessä olisi syytä erottaa lastenhuone ja muut tilat selkeästi. Lapsille voi myös tehdä erillisen leikkihuoneen, jossa lelut voivat olla levällään.

Sisustusideat leikkihuonetta varten ovat moninaisia. Joissakin leikkihuoneissa sisustuksella ei ole niin paljon väliä, sillä kyseessä on tila, jossa lelujen ei tarvitse olla siististi. Jotkut taas nauttivat siitä, että myös leikkihuone on sisustettu. Apuna voi käyttää sisustustarroja ja maaleja, joilla saa luotua seinille ikään kuin satumaan, jossa voi leikkiä.

Sisustuksen olennaisimmat kohdat

Sisustuksessa on monia kohtia, joihin kannattaa kiinnittää erityisen paljon huomiota. Nämä kohdat tulisi ottaa huomioon jo muuttovaiheessa, jotta sisustuksesta tulee toimiva kokonaisuus.

  • Kuuntele huoneen asukkaiden toiveita
  • Pidä sisustus helposti muutettavana
  • Vaihtele tunnelmaa tekstiileillä

Käytännöllinen sisustus

Kun kotien sisustuksia lähdetään ajattelemaan, nousee lastenhuoneiden kohdalla ensimmäisenä mieleen käytännöllisyys. Käytännöllisyyden lisäksi lastenhuoneiden tulee olla turvallisia. Pienten lasten kohdalla esimerkiksi sähköpistokkeita ei kannata jättää suojaamatta. Samoin myös ikkunoiden tulee olla lukittuina siten, että lapsi ei voi saada niitä auki.

Lähes kaikkien kohdalla lastenhuoneiden sisustuksia pyritään muokkaamaan aina sitä mukaa, kun lapsi kasvaa ja kun tarpeet muuttuvat. Pienet lapset eivät välttämättä kaipaa henkilökohtaista tilaa, mutta teinien kohdalla tilanne on toinen. Isommat lapset eivät enää viihdy toistensa kanssa samassa huoneessa, joten jokaisen lapsen olisi hyvä saada oma huone, jossa on myös oma rauha.