Valaisimet

Valaisimet luovat tunnelmaa

Valaisimet ovat keskeisessä osassa silloin, kun haluaa luoda tunnelmaa. Juuri tunnelman luojina valaisimet ovat vertaansa vailla. Markkinoilla on laaja valikoima erilaisia valaisimia, joita voi käyttää monenlaisissa sommitelmissa. Led valaisimet ovat nostaneet suosiotaan tasaisesti, sillä ne ovat energiatehokkaita ja sopivat mainiosti mitä erilaisimpiin käyttötarkoituksiin. Sen lisäksi ne ovat erittäin kestäviä, joten niitä on hyvä suosia kustannus- ja ympäristösyistä. Led valaisimia on tarjolla monissa eri väreissä sekä teholuokissa ja niistä on helppo löytää juuri itselleen sopivat vaihtoehdot. Ne ovat loistava vaihtoehto esimerkiksi lastenhuoneeseen, sillä ne eivät lämpene ja ovat näin turvallisia.

Valaisimet ovat sopivat erilaisiin käyttötarkoituksiin. Ne toimivat sekä sisustuselementteinä että käytännöllisiin tarpeisiin. Pöytävalaisimet antavat kivan lisän sisustukseen ja ne sopivat erinomaisesti esimerkiksi lukuvaloiksi tai korostamaan erilaisia pintoja.

valaisimet

Pöytävalaisimet sisustuselementteinä

Kun sisustus on viimeistä viilausta vaille valmis, on tärkeää keskittyä siihen, miten valaistuksella viimeistelee kokonaisuuden. Jos olohuone on pieni tai sinne pääsee vähän luonnonvaloa, sitä voi ehostaa kohdistamalla valot hieman pimeämpään nurkkaan ja luoda näin lisätilaa huoneeseen.

Jos luonnonvaloa ei ole tarjolla kovin paljoa, pimeämmässä huoneessa valaisimilla voi leikitellä enemmän esimerkiksi sijoittelun avulla. Huoneesta voi tuoda esiin esimerkiksi seiniä sekä erilaisia pintoja ja luoda näin avaramman ja mielenkiintoisemman tilan. Yleisiä pöytävalaisimien sijoituspaikkoja ovat myös huoneiden istumispaikat, joissa ihmiset viettävät paljon aikaa.

Lattiavalaisimet voi sijoittaa minne vain

Lattiavalaisimet ovat käytännöllisiä siitä syystä, että ne voi helposti sijoittaa huoneessa eri paikkoihin. Esimerkiksi kattovalaisimet ovat yleensä sellaisia, ettei niiden sijaintiin voi vaikuttaa ja yleensä ne ovat keskellä kattoa. Lattiavalaisimet voi laittaa nurkkaan tai ne voi kohdistaa vaikkapa kasveihin, jolloin huoneeseen saa kivasti vehreyttä ja raikkautta.

Keväisin kevyet ja raikkaat tekstiilit sopivat paremmin tuomaan luonnonvaloa huoneisiin, kun taas talvella paksummat materiaalit luovat ympärille lämpöä ja turvaa. Yhdessä valaisimien kanssa tekstiileillä voi luoda mielenkiintoisia kokonaisuuksia. Jos asettaa kauniin kuosin johonkin tiettyyn paikkaan, sitä voi tehostaa erilaisilla valaisimilla. Eri värisillä valoilla voi tuoda erilaisia sävyjä esiin tekstiileistä, joten valaisimien väreillä voi varioida sisustusta.

Led valaisimet eri käyttötarkoituksiin

Led valaisimet ovat erittäin käytännöllisiä ja niillä on monta käyttötarkoitusta. olohuone on usein viihtymistä varten, joten sinne voi valita erilaisia tunnelmavalaisimia. Ledit voi asentaa esimerkiksi lattiaan, jolloin ne luovat tilantuntua ja antavat modernin mielikuvan huoneistosta. Kun pohtii oikeanlaista led valaisinta, kannattaa ottaa selville sen kelvinasteikko. Kotivalaistuksessa valaisimet tuottavat yleensä noin 3000 kelviniä ja sitä on hyvä pitää referenssinä. Siitä ylöspäin valo alkaa muuttumaan kirkkaaksi ja alaspäin mentäessä tummemmaksi.

Valaisimet kannattaa valita aina käyttötarkoituksen mukaan. Yli 3000 kelviniä tuottavat led valaisimet sopivat mainiosti esimerkiksi työvaloiksi, sillä silloin pitää nähdä selvästi. Luonnonvalo on noin 5000-6000 kelviniä, ja sopii erinomaisesti työvaloksi. Jos haluaa luoda tunnelmaa, kannattaa valita alle 3000 kelviniä tuottavia valaisimia. Yhdessä tummien tekstiilien kanssa huoneesta saa kodikkaamman, koska kulmiin heijastuu vähemmän valoa ja huone ikään kuin pienenee.