Siirry suoraan sisältöön

Tekstiilit

Tekstiilit tuovat vaihtelua sisustukseen

Kodin tekstiilit kaipaavat kuitenkin huoltamista, jotta ne olisivat pitempään siistejä. Joitakin arempia kankaita ei voi pestä pyykinpesukoneessa. Tähän löytyy ratkaisu – tekstiilipesuri on kätevä ja hellävarainen verhojen ja huonekalujen puhdistamiseen.

Kodin tekstiilit ovat helppo tapa muuttaa kodin sisustuksen ilmettä. Erilaisilla verhoilla, matoilla, tyynyillä ja muilla sisustustekstiileillä voi kodin tunnelmaa muuttaa, vaikka vuodenaikojen mukaan. Ne ovat edullisempi tapa kohentaa sisustusta kuin huonekalujen vaihtaminen. Sisustustekstiileillä saa muutoksen aikaan nopeammin kuin tapetoimalla tai maalaamalla. Nykyään on runsaasti tarjolla erilaisia ja eri tyylisiä tekstiileitä, jokaiselle löytyy jotakin. Voi valita omien mieltymystensä mukaiset kuosit tai oman suosikkibrändin tuotteita. Kustannusten suhteen on myös paljon valinnan varaa, kaupoista löytyy niin edullisia kuin hintavampiakin kodin tekstiileitä. Myös erilaisia materiaaleja on runsaasti – niin luonnon- kuin keinokuituja.

tekstiilit

Tekstiilipesuri on tehokas puhdistaja

Tekstiilipesuri sopii monien kodin tekstiilien puhdistamiseen. Sillä voi puhdistaa kätevästi sohvat, nojatuolit, matot, verhot, patjat ja myös auton verhoilun sekä istuimet. Se sopii kaikenlaisten kangasverhoilujen puhdistamiseen. Markkinoilla on eri tasoisia pesureita, joiden varustetaso vaihtelee.

Tekstiilipesurin toimintaperiaate on painehuuhtelu. Ensin vesi, johon pesuaine on sekoitettu, suihkutetaan puhdistettavaan pintaan, sen jälkeen lika ja kosteus imuroidaan saman tien pois. Pesurin tehokas imu imee suurimman osan kosteudesta pois. Tämän vuoksi puhdistettu pinta kuivuu nopeasti eivätkä esimerkiksi sohvan pehmusteet kostu pilalle. Puhdistettu tuote on nopeasti käytettävissä.

Tekstiilit käyttötarkoituksen mukaan

Kodin tekstiilit kannattaa valita siten, että ne ovat tarkoituksenmukaisia. Esimerkiksi lastenhuoneeseen kannattaa valita kulutusta kestävät, helppohoitoiset tekstiilit. Myös kulkureiteillä, kuten eteisessä tai käytävillä kannattaa suosia helposti huollettavia mattoja. Tekstiilien valinnassa voi pitää mielessä omat siivoustottumukset: jaksatko imuroida pitkäkarvaisen maton riittävän usein? Allergiaperheissä tekstiileihin kiinnitetään erityistä huomiota, mutta onneksi nykyään on upeita helppohoitoisia kodin tekstiileitä.

Kodin ilmeeseen ja tunnelmaan voi vaikuttaa paitsi erilaisilla sisustustekstiileillä, myös valaistuksella. Valaisimet voivat korostaa esimerkiksi näyttävää viherkasvia tai jotain taideteosta. Yhdistämällä vaikkapa tumman sävyisiä verhoja, tyynyjä ja mattoja kohdevalaisimiin, saat aikaiseksi tunnelmallisen sisustuksen. Myös lampunvarjostimia on saatavilla eri kuosein verhoiltuina, varjostimen päällisen voi myös vaihtaa mieleisekseen. Vaaleita sävyjä yhdistämällä saat valoisan ja ilmavan tunnelman.

Kodin tekstiilit olohuoneessa

Monessa kodissa olohuone on kodin keskipiste. Se on paikka, jossa rentoudutaan ja vietetään aikaa yhdessä. Kodin tekstiilit tekevät olohuoneesta viihtyisän ja mieluisan lepopaikan. Tekstiilit vaimentavat ääniä, olohuoneessa pitkät verhot ja paksut, pehmeät matot toimivat esimerkiksi television ääntä pehmentäen. Sohvatyynyjen avulla jokainen voi löytää mukavan istuma-asennon. Pehmeät ja lämpimät torkkupeitot tuovat lämpöä sisustukseen ja lämmittävät suloisesti kylminä talvi-iltoina. Isot matot kokoavat olohuoneen oleskeluryhmän kokonaisuudeksi.

Tekstiilit luovat kodinomaisen tunnelman, sillä ilman niitä tilassa alkaa kaikumaan. Kodin tekstiilit ovat helppo tapa ilmaista itseäsi, sillä kotisi kertoo sinusta. Tänä päivänä on helppoa sisustaa oman maun mukaan, sillä valikoimat ovat laajat. Tarjolla on erilaisia värejä ja kuoseja sekä erilaisia tyylejä ja materiaaleja. Jokainen voi valita sisustuksen oman budjetin mukaan, sillä vaihtoehtoja löytyy laidasta laitaan.

Lukijoiden mietteitä

Sisustaminen on minulle taiteen muoto, jota rakastan yli kaiken. Blogeista ja lehdistä saa paljon vinkkejä siihen, mitä seuraavaksi hankkia. Minulla on kallis maku, joten kasinobonukset tulevat apuun aina silloin tällöin. Viime aikoina olen ollut kiinnostunut erityisesti tekstiileistä, joita olen hankkinut jo muutaman liikaakin!
Päivi
Kotiäiti
Pidän yksinkertaisesta sisustuksessa, jossa ei ole mitään ylimääräistä. Lukemalla esimerkiksi tämän sivuston blogia pysyn hyvin perillä siitä, missä sisustuksen maailmassa mennään. Sisustus on mahtava ja monipuolinen harrastus, joka antaa paljon sisältöä elämään!
Kaisa
Bussikuski