Pesumerkinnät vaikuttavat sisustustuotteiden valintaan

Mikäli kaipaa helposti ylläpidettävää sisustusta, kannattaa kiinnittää huomiota myös sisustustekstiileiden pesumerkintöihin. Moni sisustustekstiili voi vaikuttaa erittäin hyvältä ostokselta ja vasta myöhemmin selviää, että sen pitäminen hyväkuntoisena vaatiikin runsaasti vaivaa ja aikaa, jota monella ei ole. Pesumerkinnät ovat siis tutustumisen arvoinen asia kodin sisustusta suunniteltaessa. Erityisen tärkeää se on eläinkodeissa, jossa tekstiileille saattaa eksyä usein vaikkapa mutaa eläinten tassujen mukana.

Pesumerkinnät haltuun

Pesumerkinnät kertovat paljon siitä kuinka helppohoitoinen sisustustekstiili on. Kannattaa siis tarkastaa pesumerkinnät ja harkita esimerkiksi kannattaako ostaa tuotetta, joka pitää pestä käsin tai vajaassa koneessa. Niiden peseminen vie sekä aikaa, että saattaa näkyä omassa vesilaskussa. Kaikkia tekstiileitä ei saa myöskään esimerkiksi rumpukuivata tai edes pestä vedellä.

Etenkin olohuone on monesti paikka, jossa vietetään paljon aikaa. Tällöin olohuoneen tekstiilitkin ovat kovassa käytössä ja likaantuvat helpommin. Kannattaa siis kiinnittää erityistä huomiota olohuoneen tekstiileiden, kuten mattojen, verhojen, tyynynpäällisten ja pöytäliinojen pesumerkintöihin. Puuvillan ja pellavan esimerkiksi voi yleensä pestä 60 asteessa ja vahakankaiset liinat taas 40 asteessa.

Sisustustekstiilien huolto eläinkodissa

Eläinkodissa sisustustekstiilit voivat likaantua useammin. Tällöin voi olla hyvä idea suosia esimerkiksi sohvassa ja tuoleissa irrotettavia päällisiä. Ne on helpompi pestä koko sohvan tai tuolin sijasta. Kannattaa kuitenkin tutustua myös niiden pesumerkintöihin. Esimerkiksi käsin pestävät suuret päälliset voivat olla hyvin hankalia pestäviä.

Pesumerkinnät auttavat pyykin lajittelussa