Siirry suoraan sisältöön

Miten kulman tapetointi tulee tehdä?

Seinän tapetti kulmassa

Kulman tapetointi saattaa olla haasteellista, ellei siihen tiedä oikeanlaista tekniikkaa. Asiasta ei kannata kuitenkaan stressata, vaan kulmien tapetointiin on olemassa hyviä vinkkejä. On tärkeää muistaa, ettei kulmaa kannata tapetoida yhdellä vuodalla. Tämä on tärkeää ottaa huomioon, sillä seinien kulmissa on usein epätasaisuuksia, jotka saattavat jättää tapetin kuprulle. Kulmat tulee tapetoida usealla eri palalla, jolloin lopputuloksesta tulee paljon parempi.

Kulman tapetointi ja vinkit

Ennen kulmaa kannattaa jättää vähintään 10 sentin vara eli tapettivuodan voi kohdistaa kulmaan siten, että sinne jää riittävän suuri väli suhteessa kulmaan. Tämän jälkeen tapetista tulee leikata pala niin, että kuvio osuu varmasti kohdilleen. Seinällä olevan tapettivuodan ja kulman etäisyys tulee mitata tarkasti. Tämän jälkeen siihen voi lisätä 20 milliä, jolloin saa kulmaan tulevan tapetin palan leveyden.

Kulman voi tämän jälkeen tapetoida normaalisti, kunhan muistaa vain olla huolellinen. Kulmaan tuleva tapetti tulee asettaa siten, että ylimääräinen 20 milliä peittää kulman. Seuraava tapettivuota asetetaan siten, että kuviot osuvat oikein, joten siinä kohtaa tulee olla huolellinen. olohuone saa aivan uutta ilmettä, kun tapetointi on tehty kunnolla, eikä ylimääräisiä kupruja ole nähtävissä.

Tapetointi on hauskaa yhteistä tekemistä

Tapetointi sujuu paljon mukavammin, kun sen tekee yhdessä esimerkiksi ystävien tai perheen kanssa. Kulmien tapetoinnissa on aina omat haasteensa, joten yhteisvoimin tehtynä se sujuu helpommin. Lopputulos on aina parempi, kun mukana on auttavia käsiä ja yhdessä voi miettiä sitä, miten saa parhaimman lopputuloksen.